هنگ کردن گوشی اندروید فقط این 10 علت و راه حل ها را دارد

دسامبر 17, 2023

زمانی که از گوشی‌های هوشمند یا تبلت‌های اندرویدی استفاده می‌کنید، گاهی اوقات ممکن است متوجه کندی ناگهانی یا هنگ کردن دستگاه اندرویدی شوید. مشکل هنگ کردن گوشی دارای سیستم عامل اندروید که به انگلیسی ( Mobile slow down ) نامیده می شود بر تجربه استفاده شما تأثیر منفی می‌گذارد. تا حدی که احتمالا ازآن خسته شوید دلایل بسیاری وجود دارد که باعث کند شدن گوشی حتی در مدل های رده بالا یا متوسط ​​می شود. در اینجا چند نکته برای رفع عیب لگ زدن و بر طرف کردن مشکل کندی گوشی های اندروید وجود دارد. با دیجی باران همراه باشید.

دلایل عمومی هنگ کردن موبایل های اندرویدی چیست ؟!

هنگ کردن موبایل یکی از مشکلاتی است که بسیاری از کاربران دستگاه‌های هوشمند با آن روبرو هستند. مدل های اقتصادی و میانرده معمولا ایرادات بیشتری را بروز می دهند.

البته دلایل این مشکل با توجه به ایرادات نرم افزاری و سخت افزاری می‌تواند متعدد باشد، ایراداتی از جمله موارد زیر هستند که گوشی شما را کند میکند.

  • برنامه‌های نصب شده بر روی دستگاه
  • حجم بالای داده ها، کمبود حافظه داخلی
  • عدم به روز رسانی سیستم عامل
  • نوع و سن دستگاه
  • مشکلات سخت افزاری

آیا مشکل سرعت کم اندروید قابل حل است ؟!

  • به روز رسانی برنامه های قدیمی: برنامه های قدیمی را از طریق گوگل پلی استور و یا سایر مارکت های معتبر به آخرین نسخه آپدیت کنسد.
  • پاکسازی حافظه: به تنظیمات بروید و از طریق دسترسی به برنامه ها؛ اطلاعات حافظه موقت را پاک کنید.
  • حذف برنامه‌های غیرضروری: برخی از گوشی های موبایل با برنامه های کاربردی پیش‌فرض ارائه می شوند. خصوصا گوشی های موبایل شیائومی بیشتر اینطور هستند. اگر به برخی از آنها نیاز ندارید هر کدام را شناسایی کرده و اضافی ها را حذف کنید.
  • تعمیر سخت افزار: برخی از مشکلات سخت افزار با تعمیر موبایل می‌توانند برطرف شوند. در برخی موارد، این مشکلات به دلیل خرابی سخت افزاری یا نرم افزاری هست و باید توسط تعمیرکاران موبایل رفع شود.

دلایل نرم افزاری مشکل کند شدن و یا افت سرعت اندروید

هنگ کردن گوشی موبایل یکی از مشکلاتی است که کاربران پس از چند ماه استفاده از گوشی‌ با آن مواجه می‌شود. این خصوصا در گوشی های شیائومی بیش تر از اپل یا سامسونگ شایع است. از جمله دلایل نرم‌افزاری هنگ کردن گوشی می‌توان به بروز مشکلات در سیستم عامل، نصب برنامه‌های ناشناخته و باگ‌های نرم‌افزاری اشاره کرد. برای رفع این مشکلات، معمولاً از راه‌حل‌هایی مانند ریست فابریک، بروزرسانی سیستم عامل و حذف برنامه‌های ناکارآمد استفاده می‌شود.

تاثیرات مثبت و منفی رابط کاربری اندروید روی هنگ کردن گوشی

رابط کاربری اندروید با داشتن طراحی جذاب و ساده، به کاربران این امکان را می‌دهد تا به راحتی با گوشی‌ هوشمند خود ارتباط برقرار کنند. با این حال، همانطور که ممکن است فهمیده باشید، رابط کاربری نامناسب می‌تواند باعث هنگ شدن گوشی شما شود.

برخی از رابط‌های کاربری بازی‌هایی را به کاربران ارائه می‌دهند که منابع را مصرف می‌کنند و با عملکرد دستگاه تداخل دارند. به همین دلیل، کاربران باید از رابط کاربری با تنظیمات بهبود یافته استفاده کنند تا هنگام استفاده از گوشی‌، دچار دردسر افت سرعت نشوند.

مهم ترین مشکلات سخت افزاری گوشی های که هنگ می کند

مشکلات سخت افزاری هنگ کردن گوشی موبایل می تواند به دلایل مختلفی اتفاق بیافتد. یکی از مهم ترین دلایل هنگ کردن گوشی به نامناسب بودن سخت افزار گوشی با نرم افزار هایی است که بر روی آن نصب شده مرتبط است. به عنوان مثال، اگر گوشی شما دارای حافظه ی کم باشد ولی برنامه های زیادی را نصب کرده باشید، احتمال هنگ کردن بیشتر می شود.

همچنین، اگر موبایل شما دارای پردازنده ی ضعیف یا رم سطح متوسط (4 گیگابایت یا کمتر ) باشد و به صورت مکرر برنامه های سنگین و پیچیده را اجرا کنید، احتمال هنگ کردن گوشی نیز افزایش می یابد. در نهایت، صدمات فیزیکی به سخت افزار ؛ مانند آسیب به صفحه نمایش و باتری نیز می توانند باعث هنگ کردن گوشی شود.

مشکلات هارد

مشکلات IC و هارد گوشی ( SoC ) می تواند کارکرد گوشی شما را مختل کند. بهتر است سلامت آنرا توسط تعمیرکار خبره بررسی کنید. در ادامه توصیه می کنم که گوشی هایی که رم بیشتری دارد یا پردازنده آنها قوی تر است را انتخاب کنید. به طور متوسط یک گوشی می تواند تا سه سال پس از عرضه اولیه ، هنوز هم پر سرعت باشد. اپل و سامسونگ عملکرد بهتری را در زمینه سرعت ارائه می دهد.

هنگامی که گوشی هوشمند شما داغ می شود، برخی از قطعات داخلی آن ممکن است به دلیل استفاده بیش از حد از منابع سیستمی، بار زیادی را تحمل کنند. این ممکن است باعث کاهش کارایی و سرعت گوشی شما شود و در برخی موارد ممکن است باعث هنگ شدن آن شود.

علاوه بر این، در مواقعی که گوشی شما داغ می شود، ممکن است به دلیل برنامه هایی که در حال اجرا هستند و تلاش برای پردازش داده های بیشتر، گوشی دچار گرمای بیشتری شود و در نتیجه عملکرد آن کاسته شود. برای جلوگیری از این مشکل، می توانید از برنامه های بیش از حد استفاده نکنید و گوشی خود را به صورت منظم از بار بیشتری که بر آن تحمیل می شود، آزاد کنید.

رفع مشکل هنگ کردن گوشی با بستن برنامه ها

اگرچه نسخه‌های اخیر اندروید برای مدیریت منابع مانند مصرف رم گوشی در مواقعی که بیش از یک برنامه در حال اجرا است، به خوبی کار می‌کند اما برخی از دستگاه‌ها ممکن است در زمانی که برنامه‌ها برای مدت طولانی باز می‌مانند کاهش سرعت قابل توجهی داشته باشند. بنابراین برنامه هایی را که در حال حاضر استفاده نمی کنید ببندید و فقط برنامه های مورد نیاز خود را اجرا کنید تا مصرف ظرفیت رم گوشی را کاهش دهید.

دستگاه را راه اندازی مجدد کنید

آیا تا حالا اینترنت شما قطع شده ؟! هنگامی که با ISP ( شرکت ارایه سرویس اینترنت ) تماس می گیرید تا مشکل اتصال اینترنت را گزارش دهید، پاسخ مستقیم آنها “شما باید روتر را مجددا راه اندازی کنید” است. اما اگر فکر می‌کنید که راه‌اندازی مجدد گوشی موبایل برای رفع مشکل هنگ کردن گوشی مانند ریست روتر ( هنگام کندی اینترنت ) بی‌فایده است، باید در مورد طرز فکرتان تجدید نظر کنید زیرا راه اندازی مجدد گوشی، حافظه آن را رفرش می کند، سیستم عامل را دوباره بارگیری می کند و برخی از مشکلات، به خصوص مشکلاتی که باعث کند شدن گوشی اندرویدی می شوند را برطرف می کند.

هنگ کردن گوشی

سرعت اینترنت را بررسی کنید

در واقع ما اکثر کارها با اینترنت انجام می دهیم ، مانند گشت و گذار در  وب و شبکه های اجتماعی و استفاده از اپلیکیشن های ارتباط آنلاین و تماشای فیلم و غیره که با موبایل انجام می شود به اتصال پر سرعت اینترنت نیازمند است. بنابراین، وجود اتصال کند اینترنت بر تجربه استفاده از تلفن هوشمند در محیط آنلاین تأثیر منفی می گذارد و کارکرد برنامه هائی مثل اینستا را کند می کند. بنابراین ممکن است مشکل کند شدن گوشی به علت مشکل سرعت اینترنت باشد، با تکیه بر برنامه های تخصصی بررسی سرعت اینترنت مانند Speedtest یا برنامه سریع، مطمئن شوید که اتصال اینترنت شما به طور معمول کار می کند.

خرابی ویجت

اگر مراحل قبلی را انجام داده اید و همچنان مشکل هنگ کردن گوشی اندرویدی همچنان پا برجا است، مطمئن شوید که برنامه ها یا ویجت های اضافی را دانلود نکرده اید! برخی از این برنامه ها با وجود مفید بودن، اما باعث کندی گوشی های اندرویدی می شود و به خصوص گوشی هایی با مشخصات متوسط ارایه شده را از کار می اندازد. بنابراین اگر روی یک تلفن میان رده تعداد زیادی ویجت دارید، سعی کنید با حذف اضافات آنها و نگهداری ویجت های لازم، تعداد برنتمه های اضافه روی گوشی موبایل را کاهش دهید.

حتما به آخرین نسخه به روز رسانی کنید

بدون شک کار با نسخه قدیمی سیستم عامل اندروید روی گوشی از نظر کارایی تاثیر منفی خواهد گذاشت، پس حتما سیستم عامل را به آخرین نسخه موجود آپدیت کنید تا در مدیریت بهتر منابع به شما کمک کند. فراموش نکنید که برنامه ها را به آخرین نسخه به روز کنید و به نسخه های بسیار قدیمی برنامه ها اعتماد نکنید.

برنامه های Bloatware را غیرفعال کنید

برای رفع مشکل کند شدن گوشی بهتره برنامه های از پیش نصب شده معروف به bloatware که همراه با سیستم عامل عرضه می شوند را حذف کنید زیرا عواملی هستند که منابع دستگاه را مصرف می کنند و به هنگ کردن گوشی منجر می شوند. اگرچه برخی از این برنامه‌ها ممکن است واقعاً برای کاربر مفید باشند، اما گاهی اوقات فراوانی آن‌ها، تجربه استفاده را تحت تأثیر منفی قرار می‌دهد. متأسفانه ممکن است حذف این برنامه ها در همه گوشی ها بدون روت امکان پذیر نباشد، اما حداقل می توانید شانس خودتان را امتحان کرده و احتمالا این برنامه ها را از طریق مدیرت برنامه ، متوقف و غیرفعال کنید.

والپیپرهای زنده را غیرفعال کنید

برنامه های زیادی در فروشگاه گوگل پلی وجود دارد که صفحه نمایش های زنده را ارائه می دهند، اما مشکل این برنامه ها این است که علاوه بر اشغال حافظه و هنگ کردن گوشی ، باتری را نیز خالی می کنند و ممکن است در برخی مواقع باعث کند شدن گوشی و کاهش کارایی سخت افزار شوند. بنابراین اگر به والپیپرهای زنده علاقه مند هستید و متوجه مشکلات موبایل یا عملکرد کند آن شدید، سعی کنید از پس زمینه ثابت استفاده کنید.

کش را حذف کنید تا هنگ کردن گوشی برطرف شود

کش واقعاً می‌تواند سرعت گوشی‌های اندرویدی را به دلیل برخی فایل‌های موقت یا خراب که دیگر از آنها استفاده نمی‌کنید، کند کرده و باعث ایجاد مشکلات هنگ کردن شود. بنابراین ایده خوبی است که کش را پاک کنید، این مرحله ای است که به بهبود عملکرد کمک می کند و می توانید این کار را از طریق گزینه های موجود در تنظیمات برنامه ها انجام دهید. کش هر برنامه بطور مجزا قابل تخلیه است و البته در نسخه های جدید اندروید میتوانید اینکار را بصورت یکجا نیز انجام دهید.

رفع مشکل هنگ کردن گوشی با خالی کردن کش

تنظیم مجدد

اگر تمام مراحل قبلی مشکل هنگ کردن گوشی ( slow down ) حل نکرد، بنابراین باید به مرحله پیشرفته‌تری بروید و ریست فکتوری را انجام دهید، مرحله‌ای که گوشی را مثل روز اول به حالت اولیه برمی‌گرداند. معمولا هر مشکلی که هنگام استفاده از تلفن ظاهر می شود، ممکن است پس از اتمام این مرحله کاملاً ناپدید شود. البته ریست فکتوری تمام اطلاعات را پاک می کند. گاهی حتی بازنشانی کارخانه‌ای را انجام داده‌اید و همچنان احساس می‌کنید که گوشی کمی کند است. اگر به یک گوشی قدیمی‌ اتکا می‌کنید، شاید واقعاً زمان آن رسیده است که موبایلتان را به یک گوشی کمی جدیدتر ارتقا دهید که بتواند برنامه‌های مدرن را بهتر اجرا کند.

بهترین راه حل های رفع مشکل کند شدن گوشی

همانطور که گفتیم : دانلود تعداد زیادی اپلیکیشن و فایل های غیر ضروری باعث کند شدن گوشی می شود. بسیاری از ما با وجود اینکه از همه آنها استفاده نمی کنیم، تعداد زیادی اپلیکیشن و فایل دانلود می کنیم و در نتیجه حجم زیادی از حافظه رم و فرکانس کاری را مصرف می کنیم که به مرور زمان به کندی منجر می شود. برنا مه های اضافی سرعت گوشی را پائین آورده حتی باعث هنگ کردن آن می شود.

Mobile slow down

جمع بندی : مهمترین دلایل کندی گوشی چیست ؟!

1- استفاده از بازی‌ها و برنامه‌های بیش از ظرفیت گوشی: شاید یکی از شایع‌ترین دلایلی باشد که باعث کندی عملکرد سیستم می‌شود، اما به مرور زمان به دلیل آسیب‌هایی که به به اجزای گوشی وارد می‌شود منجر به کاهش طول عمر آن می‌شود.

2- باز کردن همزمان تعداد زیادی اپلیکیشن: این کار هم حداکثر توان پردازنده و هم حافظه تصادفی را مصرف می کند و در نتیجه باعث کاهش سرعت گوشی موبایل می شود.

3- تبادل اطلاعات با گوشی یا دستگاه آلوده: بسیاری از ما فایل ها یا برنامه هایی را با دیگران مبادله می کنیم و اغلب دستگاه های دیگران به ویروس ها یا برنامه های مخربی آلوده می شوند که می توانند در حین تبادل به گوشی ما منتقل شوند و مشکلات زیادی را برای ما ایجاد کنند.

4- برنامه های مخفی: گروهی از برنامه ها مانند اپلیکیشن های والپیپر موبایل برای گوشی ها وجود دارند که حتی اگر از آن استفاده نمی کنید به صورت بی سر و صدا در پس زمینه گوشی شما اجرا می شوند، همچنین برخی از اپلیکیشن هایی که داده های مربوط به آن را جمع آوری و تجزیه و تحلیل می کنند مدعی بهبود عملکرد آن می‌شود، اما در واقع این نوع اپلیکیشن‌ها گوشی را خسته می‌کنند و منجر به کاهش عملکرد آن می‌شوند، زیرا سخت افزار و باتری را مجبور به ادامه کار دائمی می‌کنند که بر عملکرد آن تأثیر می‌گذارد.

5- فقط آماده سازی: بازار تلفن های هوشمند هر روز شاهد چیزهای جدیدی است، زیرا شرکت های فناوری به طور مداوم برای توسعه تلفن های خود و عرضه گوشی های جدید به رقابت می پردازند تا بتوانند پاسخگوی نیاز کاربران به خرید تلفن همراه باشند. گوشی های جدید با نرخی بین 3 تا 6 ماه جذاب و پر سرعت هستند و بنابراین اگر کاربر گوشی خود را با گوشی های جدید مقایسه کند، مطمئناً احساس می کند که گوشی خود نسبت به آنها کند است و باید آن را تعویض کند و این همان چیزی است که تولیدکنندگان برای بالا نگه داشتن تعداد فروش خودشان ادامه می دهند.

1 مرحله اول:

اول : برنامه ها و فایل هایی را که استفاده نمی کنید حذف کنید: تا فضای زیادی در حافظه گوشی آزاد شود.

خود مطمئن شوید.

نحوه پاک کردن کش گوشی:

1- به تنظیمات گوشی (Settings) می رویم و سپس مدیر برنامه را انتخاب می کنیم.

2- به صفحه برنامه ها منتقل می شویم.یک به یک برنامه ها را وارد می شویم تا حافظه موقتی که این برنامه ها مصرف می کنند پاک شود.یکی از برنامه ها را برای پاکسازی حافظه موقتی که مصرف می کند انتخاب می کنیم، بگذارید (Goggles) باشد.

3- پس از باز شدن صفحه تنظیمات اپلیکیشن بر روی (Clear Cache) کلیک می کنیم تا حافظه موقتی که اپلیکیشن مصرف می کند پاک شود. ما این مراحل را در بقیه برنامه های کاربردی دیگر اعمال می کنیم.

سوم : رم را تمیز کنید و برنامه های فعال را ببندید: حتما رم گوشی را خالی کنید و برنامه های فعال را ببندید تا عملکرد دستگاه افزایش یابد.

نحوه تمیز کردن رم و بستن برنامه های موثر:

1- دکمه هوم (دکمه وسط دستگاه در پایین صفحه) را فشار داده و نگه دارید تا پنجره منوی دستورات سریع ظاهر شود.

2- بر روی (Active Application) کلیک کرده و با زدن دکمه (End all) برنامه های فعال را ببندید.

3- بر روی (Ram) کلیک کنید تا تنظیمات رم باز شود سپس روی (Clear Memory) کلیک کنید تا رم گوشی شما پاک شود.

از آپدیت های مورد نیاز گوشی غافل نشوید: این به روز رسانی ها بسیار مهم هستند، زیرا خطاهای سیستم را برطرف می کنند و عملکرد گوشی را بهبود می بخشند.

چگونه سیستم تلفن خود را به روز کنیم:

1- به تنظیمات گوشی (setting) می رویم و سپس روی (About Device) کلیک می کنیم.

2- حالا روی System updates (Software update) کلیک می کنیم تا به آپدیت های سیستم دسترسی پیدا کنیم.

3- پس از وارد شدن به تنظیمات آپدیت سیستم، روی Update کلیک می کنیم و باید اتصال اینترنت فعال شود تا گوشی بتواند آپدیت های جدید را جستجو کند، همچنین ترجیح ما این است که قابلیت Auto Update را فعال کنید تا آپدیت ها به صورت خودکار و بدون دخالت کاربر انجام شود.

پس از انجام این مراحل متوجه خواهیم شد که گوشی عملکرد خود را به سمت بهتر شدن تغییر می دهد و کارآمد و سریع کار می کند. با این مرحله توضیح درباره مراحل سرعت بخشیدن به عملکرد گوشی شما را به پایان رساندیم. امیدوارم موفق شده باشم مراحل را به صورت ساده و جالب برای خوانندگان عزیز توضیح دهم.

دیجی باران
نظر دهید

پاسخ دهید