این بهترین راهنمای خرید قطعات دست دوم کامپیوتر است. اما چرا به خواندن این مقاله نیاز دارید!؟ من این مقاله را نوشتم تا در وقت و هزینه شما صرفه جویی شود. ما معمولا نیاز داریم که رایانه خود را بروز رسانی ، تعمیر و یا تعویض کنیم و اگرچه برای خرید رایانه ها همیشه سعی میکنیم به سراغ قطعات سخت افزار اصلی و آکبند برویم اما برخی مواقع مجبور هستیم یک یا چند قطعه مورد نظر خود را از بین قطعات دست دوم کامپیوتر تهیه کنیم.
البته اغلب کارشناسان سخت افزار و کامپیوتر اعتقاد دارند که بهتر است قطعات نو بخریم! ظاهرا خرید مادربرد دست دوم ، هارد کارکرده یا مانیتور استوک را سفارش نمیکنند! اما به هرحال یک سوال مهم وجود دارد: قطعه نو بخرم یا دست دوم ؟! من امشب اینجا هستم تا به این سوال شما پاسخ دهم. در ادامه به این مسئله بیشتر می پردازیم.
- وقتی بودجه ما محدود است به خرید قطعه دست دوم روی می آوریم.
- به علت نبود قطعه نو مورد نظر برای خرید قطعه استوک کامپیوتر دست بکار می شویم.
- گاهی نیاز ما خیلی ساده است و خرید کامپیوتر و قطعات آکبند اصلا صرفه اقتصادی ندارد.
- و ….
مهم ترین نکات خرید قطعات کارکرده کامپیوتر
قطعات کارکرده معمولا افت قیمت قابل توجهی دارند. گاهی میتوان فقط با مبلغی معادل خرید یک مادربرد نو و آکبند جدید ؛ یک کیس کامل و سطح متوسط و مناسب برای حسابداری خرید. حتی وقتی به قیمت آخرین نسل از کارت گرافیک نگاه می کنیم با خودمان می گوییم: من میتوانم با پرداخت این مبلغ یک کیس کامل بازی که همین سه چهار سال پیش بسته بندی شده را بخرم! خب البته اگر برای هزینه خرید قطعات کمی دست باز داشته باشید ممکن است همه چیز تغییر کند.
قطعات دست دوم کامپیوتر تا چقدر ارزان تر ؟!
خب سوال این است که خرید قطعات دست دوم خیلی ارزان ممکن است برای شما دردسر ساز باشد به گونه ای که انگار پول خودتان را دور ریخته باشید. من اینجا به شما یاد آوری می کنم خرید هر قطعه یا کیس کارکرده ای واقعا ارزش ندارد! چند مورد را بررسی می کنیم
چالش: | راه حل: |
خرید قطعاتی که بیش از 7 سال از عمر آنها گذشته 50% و اگر بیش از ده سال گذشته باشد 70% ریسک پیدا و پنهان دارد. | برای خرید قطعه دست دوم بهتر از به سراغ قطعاتی برویم که کمتر از 5 سال از عمر آنها گذشته است. |
قطعات کارکرده با عمر بالا فاقد گارانتی هستند | اگر در بازار کامپیوتر تحقیق کنیم قطعاتی در فروشگاه ها پیدا می شود که هنوز گارانتی آنها باقی مانده است. |
قطعاتی که سالها از تولید آنها گذشته است احتمالا از نسخه های جدید سیستم عامل و نرم افزارها به خوبی پشتیبانی نخواهد کرد. | به طور مثال بجای خرید مادربرد و پردازنده I7 اینتل نسل چهارم بهتر است یک مادربرد و پردازنده i5 نسل ششم اینتل بخریم |

قطعاتی که اصلا ارزش خرید کردن ندارد!
وقتی یک نفر بمن گفت : بودجه کافی برای خرید آخرین مدل از کارت گرافیک را ندارم از طرفی من به خرید کارت گرافیک دست دوم اعتماد ندارم! در جواب به او گفتم :نرم افزارها و راه حل هایی برای تست گرافیک دست دوم وجود دارد تا مطمئن شوید از آنها برای ماینینگ استفاده نشده باشد.
آیا خرید هارد دست دوم عاقلانه است ؟
اگرچه بسیاری از قطعات دست دوم را می توان خرید اما هنوز هم خرید یک هارد دیسک مغناطیسی کارکرده را توصیه نمی کنم! خصوصا اگر هارد کارکرده لپتاپ باشد ، خرید آن اصلا توصیه نمیشود. هارد دیسک های مغناطیسی واقعا آسیب پذیر هستند. اگر فایل های شما مهم باشد و حذف شود، هزینه ریکاوری اطلاعات آن از خرید یک یا چند عدد هارد دیسک نو هم بالا تر است! از هارد معیوب کامپیوتر استفاده نکنید مگر اینکه واقعا فایل های شما بی ارزش بوده و پاک شدن فایل ها بی اهمیت باشد.
نکات مهم خرید مادربرد دست دوم برای کامپیوتر
اگر قصد خرید مادربرد دست دوم را داشته باشید این مادربردها معمولا به همراه CPU به فروش می رسند. مادربرد دست دوم با توجه به سال تولید از مدل های مختلف پردازنده اصلی – حافظه های رم – کارت های گرافیک و سایر قطعات مربوطه پشتیبانی می کند که هماهنگی و همخوانی بین این قطعات بسیار مهم است. پس هنگام انتخاب مادربرد به سوکت CPU – نوع و ورژن اسلات ها و درگاه های اتصال دقت کنید.
هر مادربرد یک استاندارد حداکثری برای ارتقای رم دارد که توجه به آن نیز حائز اهمیت است. ممکن است مادربردی که قصد خرید آن را دارید قدیمی بوده و مجهز به دو عدد رم 2 گیگابایت با مجموع 4 گیگابایت رم باشد. اگر این حداکثرمیزان رم قابل ارتقا باشد و امکان ارتقای بیشتر وجود نخواهد داشت. حداکثر رم و گرافیک قابل نصب روی مادربرد را درنظر بگیرید.
اگر احیانا قصد خرید کیس های نسبتا قدیمی را دارید حتما قطعات الکترونیکی روی مادربرد را چک کنید. مثلا مادربردهای قدیمی خازن هایی داشتند که بعد از چند سال باد میکرده و از کار می افتادند. موارد این چنینی را با یک کارشناس سخت افزار مطرح کرده و مشاوره بگیرید. اگر قصد خرید مادربرد دست دوم در اصفهان را دارید با کارشناسان ما در ارتباط باشید
هنگام خرید قطعات دست دوم همه آنها را درنظر بگیرید
فرض کنید با مشکل هنگ کردن سیستم در ویندوز دست و پنجه نرم می کنید. فروشنده فروشگاه قطعات دست دوم در اصفهان ، به شما پیشنهاد می کند برای رفع این مشکل بهتر است سیستم عامل خود را روی فضای حافظه اس اس دی نصب کنید. در اینترنت به دنبال انواع حافظه اس اس دی جستجو کرده و با مدل m2 روبرو خواهید شد که از طریق اسلات روی مادربرد قابل نصب است. اکنون به دنبال یک مادربرد دست دوم با پورت های بیشتر SATA و احیانا مجهز به پورت M2 هستید. اما آیا این کار قابل انجام است؟!
وقتی برای خرید سیستم یا تعویض قطعات دست بکار می شوید با دو واحد اصلی حافظه و پردازنده سر و کار دارید. حافظه شامل : 1-حافظه رم ( RAM ) 2- حافظه ذخیره از نوع هارد دیسک مغناطیسی و حافظه درایو جامد ( اس اس دی ) 3- پردازنده ها شامل CPU به عنوان پردازنده اصلی و GPU به عنوان پردازنده گرافیکی است.
این مقاله در آینده نزدیک بروز رسانی و تکمیل میشود.