خرید سی پی یو دست دوم اینتل در اصفهان با 5 نکته مهم درباره CPU INTEL

به عنوان چیزی که همه چیز از آن شروع می شود ؛ تفاوت پردازنده های مختلف اینتل خصوصا برای خرید لپ تاپ ها و کامپیوتر های کارکرده یا برای خرید CPU دست دوم اینتل از هرچیز دیگری مهم تر است. وقتی میخواهید یک لپ تاپ یا کامپیوتر رومیزی کارکرده بخرید شاید رم و گرافیک بیش از هر چیزی توجه شما را جلب کند اما پردازنده به عنوان سنگ بنای سیستم از همه چیز مهم تر است. 

اولین کارهایی که برای خرید پردازنده دست دوم اینتل باید انجام دهیم

معمولا وقتی ما برای سالیان متوالی از یک سیستم کامپیوتری قدیمی استفاده می‌کنیم چاره‌ای نداریم به جز اینکه به قطعات دست دوم روی آورده و خصوصا قطعات داخلی مانند سی پی یو کارکرده برای آن تهیه نماییم.

البته پردازنده چیزی نیست دچار مشکل شود مگر اینکه به علت خرابی فن و یا جدا شدن هیتسینگ آلومینیومی از روی سطح پردازنده دچار سوختگی شود و یا ما  ما از سر کنجکاوی ، ایرادات و مشکلات را برای آن به وجود آوریم. به هر حال در این مقاله قرار درباره انتخاب CPU Intel دست دوم برای شما توضیح دهم.

intel processor

برای خرید یک پردازنده دست دوم اینتل در مرحله اول لازم است به هماهنگی و نیاز مادربرد به پردازند توجه نمود. اول از همه بررسی کنید که مادربرد شما با فناوری اینتل کار می‌کند یا amd ! اگر از قبل اطلاع دارید و یا پس از بررسی مطمئن شدید که سیستم شما با پردازنده‌های اینتل کار می‌کند  پس از آن لازم است بدانید که آخرین نسل و مدل پردازنده‌ای که مادربرد دست دوم شما از آن پشتیبانی می‌کند چیست؟!

  • در این مقاله با مهم ترین نکات مربوط به پردازنده Intel که به خرید رایان ههای دست دوم کمک می کند آشنا خواهیم شد. 
  • تفاوت بین پردازنده های اینتل تا نسل ششم ( RAM DDR4 ) مورد اصلی این مقاله است.
  • به سوالات مهمی مانند اینکه چگونه می توان تولید پردازنده را از طریق کد آن تعیین کرد پاسخ می دهم
  • همچنین درباره مهمترین ویژگی ها و ومشخصه هایی که سرعت و کارایی پردازنده های (Core i3، i5، i7) را برای رایانه های کارکرده بازار تعیین می کند توضیح می دهیم.
  • تفاوت پردازنده های ایتنل از نظر تعداد هسته، سرعت پردازنده، اندازه حافظه کش، فناوری (Turbo Boost) بررسی میشود و به توضیح درباره فناوری (Hyper-Threading) می پردازیم

چرا توجه به پردازنده مهم است ؟!

پردازنده به عنوان مهمترین قطعه سخت افزاری در هر کامپیوتر، عامل اصلی تعیین کننده سرعت و عملکرد دستگاه و تاثیرگذارترین عامل در تعیین قیمت سیستم های دست دوم به حساب می آید. در میان انواع پردازنده های استوک موجود در بازار که به عنوان کارکرده هنوز هم قابل اطمینان است ، یک سری از پردازنده های ساخت اینتل را می بینیم که نام تجاری آن: (Core i3, i5, i7) است.

تا کنون حدود 13 الی 14 نسل از پردازنده های اینتل عرضه شده است که طبیعتا قیمت خرید بالایی دارد و البته روی مادر برد های کارکرده قابل نصب نیستند. اما برای خرید سیستم های کارکرده؛ مقرون به صرفه ترین انواع CPU قدیمی از نسل ششم شروع می شوند و (Skylake) به عنوان یکی از بهترین پردازنده های نسل ششم اینتل محسوب می شود زیرا دارای پیشرفت های بسیار زیادی نسبت به نسخه های قدیمی تر است،

اهمیت توجه به پردازنده CPU برای سیستم های کارکرده

تعیین نسل پردازنده های سری Core i3، i5، i7 به عنوان اولین قدم برای مقایسه منصفانه بین انواع CPU دست دوم و کارکرده ضروری است.  بین هر نسل (Core) تفاوت هایی وجود دارد که اغلب بر اثربخشی و عملکرد واحد پردازش مرکزی تأثیر می گذارد. به طور کلی همیشه بهتر است آخرین نسل را انتخاب کنید. ما اینجا نسل 6 را به عنوان مبدا بررسی پردازنده های کارکرده اینتل در نظر گرفته ایم زیرا از رم DDR4 پورت تاندربولت 3 پشتیبانی کرده و برای لپ تاپ های استوک واقعا خنک تر مدل های نسل قبل هستند.

نحوه تعیین مشخصات CPU دست دوم از طریق کد:

معمولا ما پردازنده ها را با عنوان i5 , i7 میشناسیم ولی برای خرید CPU دست دوم به مشخصات و اطلاعات بیشتری نیاز داریم. در مورد نحوه فهمیدن نسل CPU بای دگفت که این کار به راحتی از طریق کد پردازنده که مستقیماً بعد از نام و نوع پردازنده آمده است امکان پذیر است. 

اولین عددی که مستقیماً بعد از نام پردازنده می آید همان عدد (Core) است. به عنوان مثال، ما یک پردازنده با نام زیر داریم: (Intel Core i7-3770k). یعنی پردازنده از نسل سوم است اما اگر (Intel Core i7-5xxxx) باشد یعنی پردازنده از نسل پنجم است.

مهم ترین ویژگی هایی که سرعت و کارایی پردازنده های (Core i3، i5، i7) را تعیین می کند:

پس از اینکه تولید پردازنده به عنوان یک مرحله اصلی مشخص شد، مقایسه ای بین پردازنده های (Core i3، i5، i7) از همان نسل انجام می شود. همچنین داده های بسیار مهم دیگری وجود دارد که کاربر باید بداند که یکی از عوامل اصلی تعیین کننده قدرت و کارایی واقعی هر یک از این پردازنده ها محسوب می شود، به عنوان مثال: تعداد هسته ها و سرعت پردازنده (Clock Speed) ، و فناوری های پشتیبانی شده: مانند (Turbo Boost) فناوری و (Hyper-Threading).

تعداد هسته ها:

به عبارت ساده تر، می توان یک هسته را به عنوان یک پردازنده مستقل در نظر گرفت، زیرا می تواند وظایف را جدا از سایر هسته ها انجام دهد. پردازنده می تواند همزمان کار کند. یکی از رایج ترین خطاها در بین کاربران این است که تعداد هسته های پردازنده های مدرن اینتل بعد از حرف i یکسان است.

برای برخی از اصطلاحات تصورهای غلطی وجود دارد. به عنوان مثال (Core i5) که به عنوان پر طرفدار ترین پردازنده های دست دوم و ارزان اینتل شناخته شده تصور می شود که شامل 5 هسته است. با این حال، چنین اظهاراتی درست نیست. هر دو پردازنده Core i5 و Core i7 از نسل پنجم تنها دارای 4 هسته هستند. در حالی که پردازنده های (i3 Core) تا نسل پنجم فقط دو هسته دارند و از نظر تعداد هسته کمترین پردازنده هستند.

  • سرعت پردازنده: یکی از مهمترین ویژگی هایی که باید روی آن تمرکز کنید و به آن توجه کنید سرعت پردازنده های دست دوم است. هرچه ظرفیت پردازنده بیشتر باشد، کارایی و سرعت کامپیوتر بیشتر می شود. واحد اندازه گیری سرعت پردازنده بر حسب هرتز اندازه گیری می شود. به عنوان مثال، وقتی می گوییم یک پردازنده دارای سرعت 3.3 گیگاهرتز است، به این معنی است که قادر است 3.3 میلیارد سیگنال یا پالس در ثانیه منتشر کند. اگر سرعت پردازنده پائین باشد ممکن اس ت حتی یک سیستم دست دوم برای انجام کارهای حسابداری سبک نیز مناسب نباشد.
  • اندازه حافظه کش:هر چه فضای این حافظه بیشتر باشد، کارایی و سرعت عملکرد پردازنده ها بیشتر می شود. 
  • فناوری تقویت توربو: این یکی از فناوری های پیشرفته و مدرن اینتل است که با معماری Nehalem شروع به کار در پردازنده های خود کرده است. که واحد پردازش مرکزی را قادر می سازد تا با افزایش فرکانس هسته سرعت خود را افزایش دهد تا در فرکانس بالاتر از فرکانس اصلی خود کار کند. 
  • تکنولوژی Hyper-Threading: فناوری Hyper-Threading یکی از فناوری های مدرن اینتل در نظر گرفته می شود، زیرا در ابتدا با آخرین نسخه پردازنده های Pentium 4 HT عرضه شد. این یک فناوری است که به هر هسته در واحد پردازش مرکزی اجازه می دهد تا دو وظیفه اصلی را انجام دهد که گویی دو هسته مستقل هستند و سیستم عامل آنها را می بیند و بر اساس این اصل با آنها برخورد می کند، که تعداد وظایفی را که پردازنده انجام می دهد افزایش می دهد.

دیجی باران
از دیدن افکار شما خوشحال خواهیم شد

پاسخ دهید

سه × 2 =